A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Az Apple vizsgálja, hogy miért szivárog egyes iPhone-ok akkumulátora

A múlt héten többen is beszámoltak róla, hogy a frissen megvásárolt iPhone-jaik készülékháza néhány nap alatt szétnyílt. Volt, akinek már eleve szétnyílva érkezett; egy másik vásárló telefonja öt nap után, töltés közben adta meg magát.

 


Az akkumulátorszivárgást először egy tajvani vásárló jelezte, majd hamarosan befutottak a beszámolók Japánból, Kínából, Kanadából és Görögországból is. Eddig nagyjából hat esetet jelentettek világszerte.

 

Az Apple szűkszavúan annyit mondott, hogy tisztában vannak a helyzettel, és keresik a megoldást.

 

Az elmúlt napokban az Apple alighanem több millió iPhone 8-at adott el; a hibaszázalék szinte kimutathatatlan. Ilyen volumenű gyártásnál ez kiváló selejtaránynak számít. Az már nagyobb baj, hogy a hiba az akkumluátort érinti. Az akkumulátoroknak egyáltalán nem kellene szivárogniuk, és még mindig nem világos, hogy az érintett fél tucat iPhone 8-nál mi okozhatta a problémát.

 

A Verge-nek nyilatkozó szakértő, Sam Jaffe szerint az új akkumulátoroknál a szivárgás igencsak szokatlan; ilyenkor felmerül a kérdés, hogy nem az alkatrész alapvető tervezési hibája okozza-e. Ugyanakkor Jaffe is úgy látja, hogy egyelőre korai lenne bármit mondani; csak néhány ilyen eset történt, így lehet, hogy véletlen meghibásodásról van szó.

 

Jaffe szerint a szivárgás általában a kigyulladás előjele, és bár ez nem szükségszerűen következik be, az Apple-nek így is megvan az oka az aggodalomra. A Samsung a közelmúltban alaposan megégette magát (elnézést) a Galaxy Note 7 telefonok kigyulladó akkumulátorai miatt: a széria összes telefonját kénytelenek voltak visszahívni. A történtek óta a vásárlók jóval idegesebben fogadják, ha az új csúcstelefonjuknak épp az akkumulátora romlik el.

 

Forrás: index.hu

Archívum

Az okostelefon, mint csírahordozó mobileszköz

A személyi higiénia különösen felértékelődött napjainkban. Valószínűleg soha annyi kézfertőtlenítő nem volt még napi szinten használatban, mint manapság. Flakon, tubus, vagy kendő minden táskában egy-egy, a kabátzsebben, az íróasztalon, az autóban is egy, vagy éppen a neszeszert visszük mindenhova magunkkal, amiben persze kézápoló is van, hiszen a bőrt igénybe veszi a szokottnál gyakoribb kézmosás és kézfertőtlenítés. Mindennek az igyekezetnek azonban akkor van igazán értelme, ha azokat az eszközeinket is tisztán tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük, amiket napi szinten és gyakran használunk. Ezen eszközök közül is kiemelkedik a használatának gyakorisága és sokrétűsége miatt az okostelefon. Hiába a gondosan fertőtlenített kéz, ha az okostelefon nincs rendszeresen tisztítva és fertőtlenítve, hiszen a vírusok hordozójaként funkcionál. Nézzük meg hát miért is fontos tisztántartani és fertőtleníteni az okostelefont!

2020-11-17

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Lépj velünk kapcsolatba