A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Ezt tudja az új iPhone XS, az iPhone XS Max és az iPhone XR

IPHONE XS, IPHONE XS MAX ÉS XS MAX

 

Az iPhone Xs 5,8 hüvelykes OLED-paneljét új típusú üveg védi, szívósabb, mint ami bármilyen mobilra került eddig. Érkezik egy nagyobb testvér is, a 6,5 hüvelykes változat – ez lesz az iPhone Xs Max, amia valaha volt legnagyobb méretű iPhone, és 2688 x 1242 pixelt jelenít meg. Az OLED-es panel támogatja a HDR10-et, a Dolby Visiont, és a 120 Hz-es érintésérzékelést is.

 

 

 

Mindkét mobil háza acélból készül, és IP68-as minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nagyon jól ellenállnak a folyadéknak: a cég demója szerint a mobilokat megfürdették sörben, narancslében, sós vízben is. Arany, asztroszürke és ezüst színekben lehet majd választani.

 

Mindkét modell belsejében a házon belül fejlesztett A12 Bionic chip dolgozik, ami az ipar első 7 nanométeres lapkája, és a cég elmondása szerint 50 százalékkal gyorsabb, mint a tavalyi chip, az A11. 6 magos processzort és 4 magos grafikus egységet tartalmaz, ami mellé érkezett a gépi tanuláshoz szükséges, nyolcmagos neurális feldolgozó is. Ennek köszönhetően a mobil 5000 milliárd műveletet is képes elvégezni másodpercenként.

 

A mobilok hátuljára duálkamera-rendszer kerül, amit egy f / 1.8-as, és egy f/2.4-es rekesszel működő kamera alkot, ezzel az Apple is kezd felzárkózni a nagy kameraháborúhoz. Megtudhattuk továbbá, hogy az új processzornak köszönhetően nincsen a kép lövése után késés, és hogy ha több képet készítünk egymás után, akkor az eszköz a képeket képes összefűzni egyetlen tökéletes fotóvá.

 

Üzemidő terén is sikerült növelni, az iPhone XS 30 perccel tovább húzza, mint az iPhone X. Az XS Max pedig már 90 perccel szárnyalja túl az elődöt,és ugyan pontos számot nem hallhattunk most sem a milliamperekkel és percekkel kapcsolatban, de a cég állítása szerint ez az eddigi legszívósabb teleppel felszerelt almás mobil. Mindegyik modell támogatja a duál-SIM-et.

 

 

 Az utolsó iPhone, az iPhone XR bemutatását rögtön az elérhető színvariánsok ismertetésével kezdték. Az olcsósított almás mobil rengeteg árnyalatban lesz választható: fehér, fekete, kék, korall és sárga színekben. A külsőre leginkább széltől-szélig kijelzős iPhone 8ra hasonlító modellre is rákerült a notch, ezzel együtt eddig TrueDepth kamerarendszer, ami az iPhone X-re.

Ahogy a pletykák is szóltak róla, erre nem OLED, hanem LCD panel került, méghozzá 6,1 hüvelykes méretben, ami 1792 x 828 pixel jelent meg 326 képpontsűrűséggel. Az óriáskijelző mellé viszont megkapta az erőmű A12-es chipet is, ami kimondottan üdvös. A hátlapon persze már be kell érni egy hátlapi kamerával, ami az iPhone Xs és Xs Maxon is található egyik 12 megapixeles, széleslátószögű szenzor lesz.

 

Archívum

Az okostelefon, mint csírahordozó mobileszköz

A személyi higiénia különösen felértékelődött napjainkban. Valószínűleg soha annyi kézfertőtlenítő nem volt még napi szinten használatban, mint manapság. Flakon, tubus, vagy kendő minden táskában egy-egy, a kabátzsebben, az íróasztalon, az autóban is egy, vagy éppen a neszeszert visszük mindenhova magunkkal, amiben persze kézápoló is van, hiszen a bőrt igénybe veszi a szokottnál gyakoribb kézmosás és kézfertőtlenítés. Mindennek az igyekezetnek azonban akkor van igazán értelme, ha azokat az eszközeinket is tisztán tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük, amiket napi szinten és gyakran használunk. Ezen eszközök közül is kiemelkedik a használatának gyakorisága és sokrétűsége miatt az okostelefon. Hiába a gondosan fertőtlenített kéz, ha az okostelefon nincs rendszeresen tisztítva és fertőtlenítve, hiszen a vírusok hordozójaként funkcionál. Nézzük meg hát miért is fontos tisztántartani és fertőtleníteni az okostelefont!

2020-11-17

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Lépj velünk kapcsolatba