A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Hajlított képernyős telefont tervez a Samsung

Az összehajtható kijelző a telefonos iparág egyik régóta rebesgetett újítása. Már több prototípus is készült hasonló képernyőkből, de egy nagyobb gyártó sem készített belőlük végleges terméket.

 

A Samsung évek óta fejleszti az összehajtható okostelefonját, és nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan beérik a munka gyümölcse. DJ Koh, a dél-koreai gyártó mobilos üzletágának vezetője volt az, aki utalást tett arra, a Samsung novemberi fejlesztői konferenciája alkalmas időpont lehet a leleplezésre.

A bemutató azért is sürgető, mert a dél-koreai vállalat mellett hasonló terméken ügyködnek a Huawei-nél, de mozgolódik a Xiaomi is, és a hírek szerint a Lenovo sem akar kimaradni belőle.

 

 

 

 

Főbb tudnivalók:

 

  • A prototípus kódneve Winner (győztes).
  • A kijelző átmérője nagyjából 7 hüvelyk lesz; akkora, mint egy kisebb tablet.
  • A kijelzőt ugyanúgy félbehajthatjuk, mint például egy pénztárcát. (A hírek szerint nem lesz vastagabb az iPhone 7-nél és 20 ezer hajtogatás sem kottyan meg neki.) Az összehajtott telefon külső részén egy kisebb kijelző is lesz.
  • A hajlított kijelzős telefon nem olyan lesz, mint a hagyományos, kettényitható telefonok: ha szétterítik teljes méretűre, a kijelző szinte a teljes felületet elfoglalja. Ezzel egyszerre kínálják a nagy képernyő kényelmét, illetve a kisebb készülékek hordozhatóságát.
  • Az új készüléket először kis darabszámban, gondosan megválasztott piacokon terjesztenék. Ha sikeres lesz, 2019 második felében szélesebb körben is elterjeszthetik.
  • A Samsung sem számít rá, hogy már a kezdetekkor átütő sikert érhetnek el vele, de elsőként akarnak hajlított kijelzős telefont a piacra dobni.

 

 

Archívum

Az okostelefon, mint csírahordozó mobileszköz

A személyi higiénia különösen felértékelődött napjainkban. Valószínűleg soha annyi kézfertőtlenítő nem volt még napi szinten használatban, mint manapság. Flakon, tubus, vagy kendő minden táskában egy-egy, a kabátzsebben, az íróasztalon, az autóban is egy, vagy éppen a neszeszert visszük mindenhova magunkkal, amiben persze kézápoló is van, hiszen a bőrt igénybe veszi a szokottnál gyakoribb kézmosás és kézfertőtlenítés. Mindennek az igyekezetnek azonban akkor van igazán értelme, ha azokat az eszközeinket is tisztán tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük, amiket napi szinten és gyakran használunk. Ezen eszközök közül is kiemelkedik a használatának gyakorisága és sokrétűsége miatt az okostelefon. Hiába a gondosan fertőtlenített kéz, ha az okostelefon nincs rendszeresen tisztítva és fertőtlenítve, hiszen a vírusok hordozójaként funkcionál. Nézzük meg hát miért is fontos tisztántartani és fertőtleníteni az okostelefont!

2020-11-17

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Lépj velünk kapcsolatba