A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Készülhet: a jövő évtől már érkezhetnek a félbehajtható okostelefonok

Nemrégiben a ZTE jelentette be összehajtható telefonját (ami valójában két kijelző, és eggyé nyithatók, bár egy kis rés marad köztük) – a részletekről itt olvashatnak. Arról is érkeztek már hírek, hogy a Samsung is hajlékony kijelzővel ellátott okostelefon megjelentetését tervezi a Note márkanév alatt.

 

Most viszont már a Huaweit, az Oppót és az LG-t is „hírbe hozták”, állítólag ők is dolgoznak az összehajtható telefonon. A Huawei telefonja várhatóan a ZTE megoldásához lesz közelebb, nem a Samsung hajlékony kijelzőjéhez. Kétképernyős lesz, összecsukó mechanizmussal. A vállalat egyik vezető munkatársa erősítette meg, hogy az eszköz 2018-ban meg is fog jelenni. Azt még nem tudni, jegyzi meg az Android Headlines, hogy javítanak-e a ZTE-dizájnon, azaz csökken-e a rés a két kijelző között.

 

© YouTube
 

Az Oppo inkább a Samsung-vonalat követné (akárcsak ez utóbbinak, neki is van már az összehajtható telefonnal kapcsolatos szabadalma). Az Oppo telefon olyan eszköz lehet, amelyet a flip telefonokhoz hasonlóan lehet majd összehajtani.

 

És persze ott az LG is (ne feledjük, neki már volt hajlítható telefonja), vele kapcsolatban is hallani, hogy összecsukható telefonon dolgozik, amit esetleg az Apple-lel együttműködésben csinálnának. Állítólag 2020-ban lépne vele piacra, azaz többet kellene rá várni, mint a vetélytársak összehajtható telefonjára. Ez viszont hátrányt jelenthet az értékesítésnél.

 

Forrás: hvg.hu

Archívum

Az okostelefon, mint csírahordozó mobileszköz

A személyi higiénia különösen felértékelődött napjainkban. Valószínűleg soha annyi kézfertőtlenítő nem volt még napi szinten használatban, mint manapság. Flakon, tubus, vagy kendő minden táskában egy-egy, a kabátzsebben, az íróasztalon, az autóban is egy, vagy éppen a neszeszert visszük mindenhova magunkkal, amiben persze kézápoló is van, hiszen a bőrt igénybe veszi a szokottnál gyakoribb kézmosás és kézfertőtlenítés. Mindennek az igyekezetnek azonban akkor van igazán értelme, ha azokat az eszközeinket is tisztán tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük, amiket napi szinten és gyakran használunk. Ezen eszközök közül is kiemelkedik a használatának gyakorisága és sokrétűsége miatt az okostelefon. Hiába a gondosan fertőtlenített kéz, ha az okostelefon nincs rendszeresen tisztítva és fertőtlenítve, hiszen a vírusok hordozójaként funkcionál. Nézzük meg hát miért is fontos tisztántartani és fertőtleníteni az okostelefont!

2020-11-17

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Lépj velünk kapcsolatba