A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Már nem kell sokat várni: törhetetlen kijelzőjű telefonok jöhetnek hamarosan

A gyémánt bevonatú üveg akár 800-szor vékonyabb lehet, mint a Gorilla Glass 5, viszont sokkal jobban ellenáll a törésnek és a karcolásoknak – jelentette ki még 2016-ban Adam Khan, az amerikai Akhan Semiconductor első embere. Akkoriban arról volt szó, hogy egy éven belül megjelenhet az első ilyen kijelzővel szerelt telefon, azonban erre azóta is várunk. De vajon meddig?

 

© Akhan


Nos, a Cnet úgy tudja, 2019-ben végre tényleg megérkezhetnek a gyémántüveges okostelefonok. Khan elárulta, hogy aktívan tesztelik az újdonságot, bár hogy kikkel, azt nem árulta el. Partnerei most azt tesztelik, mennyire erős a gyémántüveg, illetve azt is vizsgálják, hogy megfelelően továbbítja-e az elektromos jeleket, ami elengedhetetlen az érintőképernyőknél. Mielőtt a gyémántüveg a telefonokra kerülne, a partnereknek meg kell vizsgálniuk a gyártás részleteit is, hiszen egy új anyag (gyémánt) kerül a folyamatba. Arra is szükség lesz, hogy minimalizálják a gyémántüvegen történő fényvisszaverődést, hiszen ez zavarhatja a képernyőn látottak értelmezését.

 

Szóval egy kis türelemre még szükség lesz, ugyanis 2019 előtt nem lesz törhetetlen kijelzőjű okostelefon, legalábbis nem ezzel a technológiával. És sajnos olcsó sem lesz, ha végre tényleg megjelenik, ugyanis a laboratóriumban növesztett gyémánt, illetve annak feldolgozása meglehetősen költséges. Ettől függetlenül a visszaszámlálás elindult ezen a területen.

 

Forrás: hvg.hu

Archívum

Az okostelefon, mint csírahordozó mobileszköz

A személyi higiénia különösen felértékelődött napjainkban. Valószínűleg soha annyi kézfertőtlenítő nem volt még napi szinten használatban, mint manapság. Flakon, tubus, vagy kendő minden táskában egy-egy, a kabátzsebben, az íróasztalon, az autóban is egy, vagy éppen a neszeszert visszük mindenhova magunkkal, amiben persze kézápoló is van, hiszen a bőrt igénybe veszi a szokottnál gyakoribb kézmosás és kézfertőtlenítés. Mindennek az igyekezetnek azonban akkor van igazán értelme, ha azokat az eszközeinket is tisztán tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük, amiket napi szinten és gyakran használunk. Ezen eszközök közül is kiemelkedik a használatának gyakorisága és sokrétűsége miatt az okostelefon. Hiába a gondosan fertőtlenített kéz, ha az okostelefon nincs rendszeresen tisztítva és fertőtlenítve, hiszen a vírusok hordozójaként funkcionál. Nézzük meg hát miért is fontos tisztántartani és fertőtleníteni az okostelefont!

2020-11-17

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Lépj velünk kapcsolatba