A legjobb online élmény érdekében cookie-kat használunk. Tekintse meg cookies szabályzatunkat.

Úgy érzi, hogy lassabb lett a régebbi iPhone-ja? A mérések kiderítették az igazságot

Az iPhone 8 megjelenésével ismét előkerült az a vélekedés, hogy az Apple új operációs rendszerei lelassítják a régebbi telefonokat, hogy a felhasználók inkább az újabbakat vásárolják. Korábban már megmutattuk, hogy mire is alapozzák többen ezt a vélekedést, most viszont az igazán objektív mérések mondhatják ki a végső szót. A 3DMark szoftver mögött álló FutureMark már évek óta vizsgáztatja a különféle eszközöket, teszteli a teljesítményüket, a telefonoktól kezdve egészen a nagy teljesítményű számítógépekig. Sok mutatót megnéznek, majd egyetlen pontszámban összegzik az eredményt a jobb összehasonlíthatóság érdekében.

 

Természetesen az iPhone-ok esetében is lehetőség van ilyesfajta mérésekre, amit meg is tettek: összevonták az elmúlt néhány év eredményeit az iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s és iPhone 7 esetében. A mérési eredményekből egyértelműen látszik, hogy nincsen jelentős teljesítmény-visszaesés a különböző operációs rendszereknél, sőt van, ahol még némi javulás is érezhető. Egyedül az iPhone 5s lett egy hangyányival lassabb, mint másfél évvel és két iOS-szel korábban.

 

© FutureMark


Nem árt persze tudni, hogy az appok is felelősek lehetnek a lassulás érzetéért, különösen, ha azokat nem optimalizálják az új operációs rendszerekhez. Másfelől egy-egy újabb operációs rendszerbe olyan fejlesztések is bekerülhetnek, amelyek már nem éreztetik a hatásukat a régebbi telefonokon. Így történhet meg, hogy egy iPhone 6s tényleg picit gyorsabb lesz, mint egy iPhone 6. A mérési eredmények tehát jól mutatják, hogy az Apple nem szabotálja a régebbi készülékeket, így végre pontot lehet tenni az ezzel kapcsolatos összeesküvés-elméletek végére, legalábbis a jövő évi iPhone-ok megjelenéséig.

 

Forrás: hvg.hu

Archívum

Az okostelefon, mint csírahordozó mobileszköz

A személyi higiénia különösen felértékelődött napjainkban. Valószínűleg soha annyi kézfertőtlenítő nem volt még napi szinten használatban, mint manapság. Flakon, tubus, vagy kendő minden táskában egy-egy, a kabátzsebben, az íróasztalon, az autóban is egy, vagy éppen a neszeszert visszük mindenhova magunkkal, amiben persze kézápoló is van, hiszen a bőrt igénybe veszi a szokottnál gyakoribb kézmosás és kézfertőtlenítés. Mindennek az igyekezetnek azonban akkor van igazán értelme, ha azokat az eszközeinket is tisztán tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük, amiket napi szinten és gyakran használunk. Ezen eszközök közül is kiemelkedik a használatának gyakorisága és sokrétűsége miatt az okostelefon. Hiába a gondosan fertőtlenített kéz, ha az okostelefon nincs rendszeresen tisztítva és fertőtlenítve, hiszen a vírusok hordozójaként funkcionál. Nézzük meg hát miért is fontos tisztántartani és fertőtleníteni az okostelefont!

2020-11-17

Digitális kollégák és a biztonság, Home Office-ban

Azok számára, akik eleve otthonról dolgoznak, vagy a munkahelyükön virtuális munkakörnyezetben tartják a kapcsolatot a projektekben résztvevőkkel, nem annyira idegen a jelenlegi helyzet. Azok számára azonban, akiktől mindez távol áll, nem egyszerű megszokni azt, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a digitális „kollégák”, azaz a laptopok, tabletek, okostelefonok teherbírásának, sem pedig azt, hogy az egész életük fenekestől felfordult. Amikor dolgozunk, magától értetődő, hogy nem foglalkozunk otthoni dolgokkal. Hiszen, dolgozunk. Nem ugrunk haza mosogatni, vagy feltenni az ebédet, és azért sem, hogy a mosógépből a szárítógépbe átpakoljuk a ruhákat. A gyerekek iskolában, óvodában vannak, nem igénylik állandó felügyeletünket és nem hozzánk fordulnak a problémáikkal. A kényszerű home office éppen ezért nagyon is kényelmetlen és feszült szituációkat eredményezhet. Nézzük hát, hogyan tehetjük egyszerűvé azt, ami bonyolultnak látszik, és hogyan óvhatjuk meg mindeközben magunkat és extra terhelésnek kitett digitális eszközeinket.

2020-05-18

Egységes töltőportok lehetnek az EU-ban

 

Az Európai Parlament ez év elején vizsgálja meg annak a lehetőségét,

hogy hogyan lehetne egységesíteni a mobiltelefonok, tabletek, e-book olvasók és egyéb hordozható eszközök töltőportjait.

Ettől egyrészt csökkenteni szeretnék a keletkező elektronikai hulladék mennyiségét,

másrészt a polgárok életét is könnyebbé kívánják tenni.

Az EU becslései szerint évente óriású mennyiségű, 51 000 tonna elektronikus hulladék keletkezik a 28 tagállamban.

2020-02-05

Mit tegyünk, ha vízbe esett a mobiltelefon?

Bárkivel megtörténhet, hogy vizes lesz a mobiltelefon készüléke. Elázik egy zápor idején, beleesik a medencébe, valaki feldönt egy poharat és ráömlik a folyadék a telefonra stb. Néhány praktikus ötletet összeszedtünk, hogy mit tehetünk kétségbeesés nélkül.

2019-09-25

Lefekvés előtti mobilozás

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

2018-12-03

Lépj velünk kapcsolatba